Миди в сос „Ескабече“

Идеално, бързо и вкусно мезе за бира или вино
Източник: Karina Spasova
ТИТЛА: Чирак
Дата: 06.08.2016
Миди в сос „Ескабече“
 
Необходими продукти:
250 г замразени миди (без черупки)
2 бр. дафинов лист
3 скилидки чесън
100 мл зехтин
100 мл винен оцет (бял)
2 ч. л. сладък червен пипер
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Загрейте зехтина в дълбок тиган, на бавен огън, заедно с накълцания наситно чесън, докато чесънът придобие леко златист цвят.
2
Добавете дафиновия лист и червения пипер. Бърка се за няколко секунди, като се внимава, да не загори червеният пипер.
3
Сипва се и оцетът, разбърква се и съдът се дърпа от котлона.
4
Сосът се посолява и с него се заливат предварително размразените и сварени миди.
5
Ястието се оставя да изстине и е готово за консумация.



Съвети:
Ако купите пресни миди от пазара, то те трябва да бъдат много добре почистени. Трябва да ги сварите заедно с черупките, след което черупките се отстраняват.

Ако купите замразени миди трябва само да ги размразите, тъй като те са предварително почистени и сварени.

Може да поднесете мидите върху канапе от домашно приготвено картофено пюре.

Съвет:
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: