Морковени кюфтета

За закуска или предястие
Източник: Адрияна
ТИТЛА: Чирак
Дата: 20.08.2016
Морковени кюфтета
 
Необходими продукти:
1,5 кг моркови
5 с. л. маргарин
150 мл прясно мляко
150 мл бульон
250 г хляб
1/2 кубче прясна мая
1-2 яйца
300 г извара
120 г сухари
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Нарязваме морковите на жулиен (или на кубчета).
2
Прибавяме млякото, бульона и хляба.
3
На тънка струйка наливаме разтворената мая.
4
След това слагаме и яйцата, солта и изварата.
5
Всичко се разсмесва добре. От сместа се оформят кюфтета, панират се в натрошените сухари и се пържат в сгорещено олио. По желание се поднасят, гарнирани със сметана или с извара.

Съвет:
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Гоголова се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Кибе в бял сос
Margarita Ruslanova коментира рецептата Сусамови хлебчета
Мира се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Доматена супа с булгур
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: