Наденички с глазура от мед и соев сос

Японска рецепта
Източник: Оиши
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 04.02.2014
Наденички с глазура от мед и соев сос
 
Необходими продукти:
500 г картофи, нарязани на едро
50 г масло
6 наденички по ваш избор
2 с.л. Кикоман соев сос
1 с.л. мед
1 с.л. пресни листа от мащерка
1 глава кромид лук, нарязан на 6 парчета

Бон Апети препоръчва:


Начин на приготвяне:
1
1. Предварително загрейте фурната до 190ºС (за газова фурна на 5-та степен)
2.Сложете наденичките и лука в тава за печене. Смесете соевия сос с меда и мащерката и залейте наденичките.
3. Запечете наденичките във фурната за 15-20 минути, като не забравяте от време на време да обръщате наденичките в лепкавата глазура.
4. Междувременно сварете картофите, докато омекнат, след което ги отцедете в гевгир. Пюрирайте с маслото, малко сол и черен пипер.
5. Сервирайте наденичките в чиния и ги залейте с глазурата и лука от тавата. Гарнирайте с пресни листа мащерка.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2016
вкусно
1.
Изпрати
лично съобщение

12.01.2016
Изключително вкусно! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: