Обезкостяване на пилешко бутче

Източник: Бон Апети
Дата: 09.10.2009
Обезкостяване на пилешко бутче
 
Необходими продукти:
1 пилешко бутче


Начин на приготвяне:
1
Обезкостяване на пилешко бутче
Започва се от горната част на бутчето, която се пада откъм гръбнака, като трябва да напипате къде точно е ставата и там да разрежете с нож. Частта с кокала, която ще отделите от гръбнака, може да се използва за супа или пилешки бульон.
2
Обезкостяване на пилешко бутче 2
Обезкостяването продължава, като месото се отделя с нож успоредно на костта, докато стигнете до другата става.
3
Обезкостяване на пилешко бутче 3
Месото може да се изреже от останалата част от бутчето и да се маринова за скара или да се подготви за други ястия.
4
Обезкостяване на пилешко бутче 4
С последната част от бутчето се действа много внимателно. С пръсти се опитайте да захванете цялото месо така, че то да се опъне максимално и след като разрежете, да се видят тънките жили, които го придържат към костта.
5
Обезкостяване на пилешко бутче 5
Внимателно ги отстранете, като минете по дължината на цялата кост.
6
Обезкостяване на пилешко бутче 6
Накрая се отделя месото, като внимателно си помагате с ножа, където има нужда.
7
Обезкостяване на пилешко бутче 7
„Изхлузеното“ месо стои като събут чорап.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


132 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: