Ореховки

Източник: Cornelia Filipova
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 21.01.2015
Ореховки
 
Необходими продукти:
3 белтъка
1/2 ч. ч. пудра захар
1 ч. ч. смлени орехи
1 ванилия
1/2 ч. л. лимонов сок


Начин на приготвяне:
1
Първата стъпка от рецептата за ореховки е разбиването на белтъците. Купата, в която разбивате белтъците, както и бъркалките на миксера трябва да са напълно сухи, за да се получи твърда смес при разбиването. Най-добре е, белтъците да не са пресни и току-що отделени от жълтъците, а да са престояли примерно един ден, така са по-хомогенни и се разбиват по-добре. Но дори и белтъците ви да са пресни няма никакъв проблем. Разбивате белтъците с щипка сол, като най-добре е, за целта да ползвате миксер. Добавяте малко по малко и пудрата захар, ванилията и лимоновия сок, и разбивате до твърд сняг.
2
След това добавяте малко по малко фино смлените орехи и разбърквате много внимателно, но не с миксер, а например с готварска шпатула или дървена лъжица, за да останат белтъците на твърд сняг. След като орехите се разпределят равномерно, с помощта на лъжица, загребвайки от сместа, оформете ореховки с желания от вас размер в тава, в която предварително сте сложили хартия за печене.
3
Печете ореховките в предварително загрята на 150 градуса фурна, докато придобият леко кафяв цвят. Продължителността на печене е около 25 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

06.10.2016
Много добре описана рецепта! Станаха страхотни!!!
2.
Изпрати
лично съобщение

22.04.2015
Много вкусни!
1.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2015
Бързо и лесно. Можеби само трябва да се добави, че захарта се добавя в страни в купата, а не в центъра на белтъците.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


163 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: