Овчарски пай със свинско

Под кора от пухкаво картофено пюре се крие вкусно свинско в собствен сос. Всички на масата ще ви аплодират за блестящата идея!
Източник: Бон Апети
Дата: 03.08.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
720 г Свинско в собствен сос Compass
800 г стари картофи
300 г замразена царевица
300 г замразен грах
200 г сирене „Чедър“
100 г краве масло
2 скилидки чесън
1 глава лук
сол и черен пипер на вкус

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Овчарски пай със свинско
Картофите се обелват и се сваряват в подсолена вода.
2
Овчарски пай със свинско 2
Отцеждат се и се пюрират с преса за картофи.
3
Овчарски пай със свинско 3
Добавят се половината от маслото и предварително настърганото сирене. Пюрето се овкусява със сол и черен пипер и се разбърква добре.
4
Овчарски пай със свинско 4
Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в останалото масло.
5
Овчарски пай със свинско 5
Добавя се месото, което също се запържва за около минута.
6
Овчарски пай със свинско 6
Съдът се дърпа от котлона и в него се сипват размразените царевица и грах. Овкусява се със сол и черен пипер.
7
Овчарски пай със свинско 7
Сместа от месо и зеленчуци се изсипва в тавичка.
8
Овчарски пай със свинско 8
Отгоре се разпределя картофеното пюре, като се заглажда.

9
Овчарски пай със свинско 9
Паят се пече около 25 минути в загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор), докато пюрето стане златисто.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: