Пълнени пържоли със сирена и гъби

Неустоимо вкусни
Източник: Бон Апети
Дата: 20.09.2023
Пълнени пържоли със сирена и гъби
 
Необходими продукти:
4 свински котлета (всеки по 300 г)
250 г гъби „Кладница”
1 глава лук
50 г синьо сирене
4 триъгълничета натурално топено сирене (80 г общо)
50 г орехи
2 филии бял хляб
60 мл зехтин
1 стрък розмарин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пълнени пържоли със сирена и гъби

Свинските котлети се цепват на две към кокала, така че да се разтворят и да се получи пеперуда. След това се начукват леко под фолио за свежо съхранение.

 


2
Пълнени пържоли със сирена и гъби 2

Лукът се нарязва наситно, запържва се в 30 мл от зехтина и към него се добавят нарязаните на кубчета гъби.

 


3
Пълнени пържоли със сирена и гъби 3

Хлябът се смила в блендер и се прибавя към гъбите, заедно с нарязания наситно розмарин.

 


4
Пълнени пържоли със сирена и гъби 4

Плънката се сваля от огъня и в съда се прибавят орехите, леко начупени, натрошеното синьо сирене и топените сиренца. Разбърква се.

 


5
Пълнени пържоли със сирена и гъби 5

С готовата смес се пълнят котлетите. Отгоре месото се овкусява със сол и черен пипер.

 


6
Пълнени пържоли със сирена и гъби 6

Затварят се с клечки за зъби и се запържват в останалия зехтин, от двете страни, до златисто. След това се запичат в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около 10 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

06.10.2023
Здравейте, Карамел! Радваме се, че ви допадат нашите рецепти. За клечките – да, зависи от плънката, ние винаги ги слагаме, за да се подсигурим. Поздрави!
4.
Изпрати
лично съобщение

05.10.2023
Спазих всичко и се получи, дали сте отлични насоки за времето на печене, извадих ги в точния момент, когато е крехко, без да са сурови. Но нямах нужда от клечки, плънката е много стегната и не падаше, благодаря за рецептата.
3.
Изпрати
лично съобщение

25.09.2023
Здравейте, Карамел! Гарнитурата е „Грах с карфиол“, може да намерите рецептата на сайта ни. Поздрави и хубав ден!
2.
Изпрати
лично съобщение

25.09.2023
Бихте ли споделили с каква гарнитура сте ги поднесли?
1.
Изпрати
лично съобщение

15.02.2014
Супер!Стана бързо,много вкусно,въпреки че аз го направих с обикновени гъби,но следващия път ще се опитам да намеря кладница :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: