Пълнени пилешки вретенца

Източник: Дарина
ТИТЛА: Чирак
Дата: 11.03.2016
Пълнени пилешки вретенца
 
Необходими продукти:
2 бр. пилешки гърди
1 ч. ч. бира
3-4 скилидки чесън
150 г бекон
150 г кашкавал
2 кисели краставички
4-5 гъби
олио
2 стръка зелен лук
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Начукайте внимателно пилешките гърди в найлонов плик, за да ги изтъните. Натрийте ги хубаво със сол и черен пипер, и счукания чесън и ги полейте с бирата. Оставете месото така за 30 минути, под капак.
2
Загрейте малко мазнина и запържете накълцаните наситно лук и гъби. Посолете на вкус и свалете от котлона.
3
В пилешките пържоли подредете тънки парчета бекон, резен кашкавал и краставички. Добавете от сместа с лук и гъби, завийте леко месото и го зашийте с конец.
4
Подредете рулцата в тавичка, залейте ги с мазнина и с маринатата с бира, и ги изпечете до готовност в умерено загрята фурна.


Съвети:
Препоръчително е, първите 10-15 минути, ястието да се пече, покрито с алуминиево фолио, след което фолиото се отстранява, за да може месото да се запече.

След като месото е изпечено, конецът се отстранява. Ястието се оставя да се охлади за 10 минути и се поднася.

Подходяща гарнитура е ориз със зеленчуци или свежа салата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: