Пълнозърнест зеленчуков тарт

Леко и вкусно ястие, приготвено със сезонни зеленчуци
Източник: Мария Илиева
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 12.06.2015
Пълнозърнест зеленчуков тарт
Пълнозърнест зеленчуков тарт
Пълнозърнест зеленчуков тарт
 
Необходими продукти:
за блата:
2 ч. ч. брашно от лимец (или друго пълнозърнесто брашно)
100 г краве масло
2 яйца
2-3 сушени домата (стрити на прах)
1 ч. л. сух босилек
1 ч. л. сол
1-2 с. л. студена вода

за плънката:
2 тиквички (броколи или патладжан)
200 г крем сирене (или извара)
3 яйца
150 г козе сирене (или краве сирене)
зеленчуци за украса (домати, гъби, аспержи или дру


Начин на приготвяне:
1
Продуктите за блата се смесват в кухненски робот за кратко, докато се получи тесто. Тестото се увива в свежо фолио и се оставя в хладилника за 15 минути.
2
Фурната се загрява на 180 градуса с вентилатор. Тиквичките се нарязват на дебели филийки.
3
Тестото се разточва и се поставя в кръгла намазнена тавичка. Тиквичките се слагат в отделна тавичка и се посоляват.
4
Тестото и тиквичките се пекат заедно във фурната за 25 минути (целта е да се изпари водата от тиквичките, за да остане тестото хрупкаво, след като се добавят към тарта).
5
През това време се приготвя плънката като яйцата се разбиват с крем сиренето и се добавя натрошеното сирене.
6
След като блатът се изпече, върху него се подреждат запечените тиквички и се залива със сместа от яйца и сирене. Пече се още 15-20 минути.
7
Върху плънката се подреждат зеленчуци за украса - домати, гъби, аспержи или други зеленчуци по избор. Посолява се и се допича за още 10 минути.


Съвети:
Тартът е вкусен както топъл, така и студен.
Поднася се със сезонна салата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: