Памук погача

Рецептата я имам от една приятелка и винаги се получава много вкусна и пухкава
Източник: Avror
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 10.01.2018
Памук погача
Памук погача
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. топло прясно мляко (+ за намазване)
1 ч. ч. вода (топла)
1 с. л. суха мая
2 с. л. захар
1 ч. ч. слънчогледово олио (или масло)
1 с. л. сол
3 1/2 ч. ч. пресято брашно (+ за поръсване)
1 жълтък


Начин на приготвяне:
1
В купа смесете водата и млякото. Прибавете към тях маята и захарта, и разбъркайте, докато се разтворят.
2
Добавете 2 ч. ч. от брашното и разбъркайте, до получаване на еднородна смес. Покрийте с кърпа и оставете да престои около 10 минути, за да шупне.
3
Смесете солта с останалото брашно и го добавете към вече шупналата смес, заедно с олиото.
4
Тестото се прехвърля върху набрашнен плот и се разделя на 2 равни части. Всяка се разточва на правоъгълен лист, който трябва да се нареже на еднакви триъгълни парчета.
5
Всеки триъгълник се навива на руло, като се започва от широката част. Рулата се нареждат в намазана с олио и поръсена с брашно тава, която се покрива с кърпа и тестото се оставя да втаса.
6
Втасалата погача се намазва със смес от жълтък и прясно мляко. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути или докато се получи приятен златист загар.


Съвети:
След като извадите тавата от фурната, оставете погачата леко да се охлади, за да може по-лесно да я извадите.

Може да поръсите погачата със сусам.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

11.11.2018
Вкусотия
2.
Изпрати
лично съобщение

28.02.2018
вкусотия
1.
Изпрати
лично съобщение

26.01.2018
Много хубава погача, но при мен малко повечко брашно ми пое погачата. Иначе браво за рецептата!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



103 ДУШИ ОНЛАЙН
Каля сготви Тортия
Каля коментира рецептата Тортия
Каля коментира рецептата Рататуй
Gery Kostadinova се регистрира в сайта.
Emilia Nedelcheva се регистрира в сайта.
Жанет Желязкова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: