Панакота с череши

Десерт с пресни плодове или плодове и сок от компот
Източник: Desislava Petkova
ТИТЛА: Чирак
Дата: 13.09.2023
Панакота с череши
Панакота с череши
Панакота с череши
 
Необходими продукти:
600 мл животинска сметана (висок процент масленост)
200 мл прясно краве мляко
120 г захар
600 мл компот от череши
7 листа желатин
1 ч.л. ванилов екстракт


Начин на приготвяне:
1
За плодовия слой: има два варианта: да пасирате плодовете със сок от компота или да ги оставите цели и да добавите сок от компота.

2
Разлейте плодовия слой в чаши под наклон (в моя случай 5-6 череши, 50мл сок + желатин за всяка чаша). Приберете в хладилника за около 1 час докато стегне. Останалото количество запазете за втория слой.
3
През това време в касерола затоплете мляко, сметаната, захарта и ванилията. Разбърквайте постоянно и точно преди да заври, е готова сместа за панакота.
4
Добавете желатин, като спазвате указанията на опаковката за меко, „клатещо“ желе. Отлейте си количество, колкото ви е необходимо (според чистия плодов слой, за симетрия) и добавете запазената част от пасираните плодове.
5
Извадете чашите от хладилника, добавете млечно-плодовия слой и приберете в хладилника за още 1 час, докато стегне и вторият слой. След като и той се охлади, разпределете сметановата смес и приберете отново в хладилника.

Съвет:
Използвайте винаги свежи и пресни продукти! Изчакайте сметаново-млечената панакота да се охлади достатъчно, за да не се разтопи първият слой от плодово желе.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: