Есенен чийзкейк с карамел и орехи
Лора и Стоян
![]() |
за крема от тиква: 450 г тиква 5 с.л. кафява захар 1 ч.л. канела щипка карамфил 2 с.л. сметана | за белия крем: 3 белтъка 1/2 чаша захар 1 опаковка Philadelphia Original 1/4 ч.л. ванилия |
1 | ![]() | Сварете тиквата. Изцедете добре водата, преди да пасирате тиквата на пюре. Сложете пюрето от тиква в средно голяма купа. Добавете кафявата захар, канелата, карамфила и сметаната и разбъркайте добре. Поставете в хладилник, за да се стегне докато направите другия крем. |
2 | ![]() | За белия крем:
Сложете белтъците в дълбок съд, удобен за бъркане с миксер и бъркайте докато добие форма с меки върхове. Докато биете, бавно добавете захарта и бийте, докато се получат върховете отново. Сместа от пенлива ще стане гладка и ще увеличи обема си. Когато сте готови, оставете сместа настрана. |
3 | ![]() | В друга купа смесете крема сиренето и ванилията. Бъркайте докато сместа стане гладка. Добавете към сместа от крема сирене тази с яйчения белтък и разбъркайте добре.
Сложете в хладилника за около час. |
4 | ![]() | Накрая остава да сглобите смесите в чаши и да декорирате по свой вкус. |
1. |
Изпрати
лично съобщение |
21.01.2021 ,,Аз съм Рада Госпожина!!!"
| ![]() |
Да, ние обичаме вкусната и добре приготвена храна. Това е всичко, което имаме да ви...
HAMBAR е името на новото място в София, където всички влюбени в добрата храна могат да...
Сиренето „Пармезан“ е един от продуктите, които колкото повече време отлежават, толкова по-скъпи стават. Италианците,...
Историята на великите кулинарни шедьоври е изпълнена с вкусни примери в подкрепа на факта, че...
„Черешките” в прясно състояние се използват дори за украса на десерти — някои от сортовете...