Пандишпаново руло с лимонови резенки

Руло с фин крем и глазура с аромат на лимон
Източник: Бон Апети
Дата: 30.06.2011
Пандишпаново руло с лимонови резенки
 
Необходими продукти:
за блата:
6 яйца
120 г пудра захар
140 г брашно
1 ванилия
1 бакпулвер

за крема:
200 г бял шоколад
350 мл сладкарска сметана (растителна)
400 г кисело мляко (4,5% масленост)

за глазурата:
400 г лимонови резенки (с агар агар)


Начин на приготвяне:
1
Пандишпаново руло с лимонови резенки

Яйцата се разбиват със захарта, докато удвоят обема си. Постепенно се добавя брашното, като се разбърква с лъжица, докато яйчената смес го поеме изцяло.


2
Пандишпаново руло с лимонови резенки  2

Слагат се ванилията и бакпулвера, отново се разбърква и тестото се изсипва в тава, на дъното на която има намазнена хартия за печене. Блатът се пече на в загрята на 190 градуса фърна за 20–30 минути.


3
Пандишпаново руло с лимонови резенки  3

Сметаната се разбива с телена бъркалка. Шоколадът се разтопява на водна баня.


4
Пандишпаново руло с лимонови резенки  4

Киселото мляко се загрява в купа в микровълнова фурна за кратко и към него при непрекъснато бъркане се сипва шоколадът. Сместа се сипва към сметаната, при непрекъснато бъркане.


5
Пандишпаново руло с лимонови резенки  5

Когато блатът е готов, се отделя внимателно от хартията и се оставя леко да се охлади.


6
Пандишпаново руло с лимонови резенки  6

След това се намазва с крема и се навива на руло.


7
Пандишпаново руло с лимонови резенки  7

Лимоновите резенки се разтопяват в касерола на котлона.


8
Пандишпаново руло с лимонови резенки  8

Получената течност се прехвърля в купа, поставена в съд със студена вода и глазурата се бърка, докато стане с консистенцията на мед.


9
Пандишпаново руло с лимонови резенки  9

Рулото се намазва с глазурата, нарязва се на парчета с дебелина 2 см и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

04.05.2015
Стана страхотно руло,но украсих по мой вкус
1.
Изпрати
лично съобщение

03.01.2014
Страхотна рецепта!За първи път правя пандишпан и се получи супер!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: