Пържени кюфтета с доматен сос

Източник: Бон Апети
Дата: 05.09.2025

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г телешко месо от плешка
600 г свинско месо от плешка
1 глава лук
2 филии хляб
100 мл прясно мляко
15 г сол
1 ч.л. чубрица
черен пипер на сол
2 яйца
½ връзка магданоз
брашно за овалване
олио за пържене

за соса:
1 кг домати
½ глава лук
2 скилидки чесън
50 мл зехтин
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пържени кюфтета с доматен сос
Смелете нарязаното на кубчета месо на едрата решетка на месомелачка.
2
Пържени кюфтета с доматен сос 2
След това смелете и нарязания на едро лук.
3
Пържени кюфтета с доматен сос 3
Смелето отново каймата с лука на малката решетка.
4
Пържени кюфтета с доматен сос 4
Накрая смелете и предварително накиснатия в млякото хляб.
5
Пържени кюфтета с доматен сос 5
Овкусете каймата със солта, чубрицата и черен пипер, добавете яйцата и наситнения магданоз.
6
Пържени кюфтета с доматен сос 6
Омесете хубаво каймата и оставете в хладилник да се охлади поне за 30 минути.
7
Пържени кюфтета с доматен сос 7
За соса смелете едро нарязаните домати с приставката за мелене на домати.
8
Пържени кюфтета с доматен сос 8
Запържете в зехтина наситнените лук и чесън на умерен огън.
9
Пържени кюфтета с доматен сос 9
Овкусете със сол и гответе, докато се карамелизират.
10
Пържени кюфтета с доматен сос 10
Добавете доматения сок, овкусете със сол и гответе, докато се сгъсти.
11
Пържени кюфтета с доматен сос 11
От каймата оформете кюфтета и ги оваляйте в брашно, като леко ги сплескайте.
12
Пържени кюфтета с доматен сос 12
Изпържете ги в олио от двете страни до златисто. Извадете ги върху домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
13
Пържени кюфтета с доматен сос 13
Сервирайте кюфтетата със соса и магданоз по желание.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


120 ДУШИ ОНЛАЙН
t_tenev се регистрира в сайта.
Снежана се регистрира в сайта.
Rozi4ka се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: