Паста помодоро

Вкусна италианска паста
Източник: Бон Апети
Дата: 12.07.2023
Паста помодоро
 
Необходими продукти:
1 пакет спагети
50 мл зехтин
1/2 глава лук
4 скилидки чесън
250 г чери домати
2 с.л. балсамов оцет
200 мл пилешки бульон
50 г пармезан
сол и черен пипер на вкус
1-2 щипки червен пипер
3-4 стръка мащерка


Начин на приготвяне:
1
Спагетите се сваряват във вряща подсолена вода според инструкциите на опаковката.
2
Чери доматите се разполовяват, като малка част от тях се заделят настрани.
3
Зехтинът се загрява в тиган и нарязаните на ситно лук и чесън се запържват. Когато омекнат, се добавят чери доматите и температурата се намалява. Налива се пилешкият бульон и се подправя с балсамов оцет.
4
Сосът се оставя да поври около 10 минути и се подправя с 2-3 стръка мащерка, червен пипер и черен пипер. Добавят се заделените чери домати.
5
Прибавя се отцедената паста и ястието се разбърква. След около 5 минути се сваля от котлона.
6
Сервира се по желание поръсено с настърган пармезан и още клонки мащерка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


vitorio78 се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Венециански бисквити
Даниела Стоянова се регистрира в сайта.
Ирина се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: