Паста с кайма и горчица

Поднесена с един по-различен сос
Източник: Бон Апети
Дата: 13.10.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г паста „Лингуини“
500 г кайма (смес)
200 г заквасена сметана
100 г сирене „Пармезан“
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 ч. л. майоран
1 с. л. дижонска горчица
1 ч. л. сос „Уорчестър“
1 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Паста с кайма и горчица
Пастата се сварява в голямо количество подсолена вода.
2
Паста с кайма и горчица 2
Лукът и чесънът се наситняват и се запържват на умерен огън в зехтина.
3
Паста с кайма и горчица 3
Добавя се каймата и се бърка, докато се получат трохи.
4
Паста с кайма и горчица 4
Силата на огъня се увеличава и се запържва много добре.
5
Паста с кайма и горчица 5
Налива се малко от водата, в която се е варила пастата, разбърква се и се овкусява с майорана.
6
Паста с кайма и горчица 6
Добавят се сосът „Уорчестър“, сметаната и горчицата. Разбърква се и се подправя с черен пипер.
7
Паста с кайма и горчица 7
Сварената паста се отцежда, а водата от варенето се запазва.
8
Паста с кайма и горчица 8
Пастата и сосът се разбъркват.
9
Паста с кайма и горчица 9
Налива се малко от водата от варенето, отново се разбърква и след 1–2 минути се дърпа от огъня.
10
Паста с кайма и горчица 10
Ястието се разбърква и се сервира, поръсено с настърган пармезан.
Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

08.09.2024
Много вкусна паста.
9.
Изпрати
лично съобщение

02.04.2020
Много ни харесаха, една по-различна рецепта на паста с кайма. Аз сложих и малко риган за разкош
8.
Изпрати
лично съобщение

23.03.2019
Много вкусни!!!
7.
Изпрати
лично съобщение

20.04.2015
Направих я със суха майорана и без чесън, добавих настърган хрян със сметана (1 с.л. от бурканче) и стана много хубава :)
6.
Изпрати
лично съобщение

02.03.2015
Нямах уорчестър, но и без него се получи идеално :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: