Брашното се смесва със солта и студената свинска мас и се стрива с пръсти, докато се получат трохи.
Налива се смесената с яйцето вода.
Замесва се тесто, което се разточва на кора с дебелина 1 см.
Слага се във форма за терин, така че да покрие и стените, а стърчащите краища се изрязват и запазват. Формата се оставя в хладилник за 20 минути.
Беконът се реже на кубчета и се запържва на сух тиган до златисто.
Половината от свинската плешка и свинските гърди се режат наедро и се смилат в блендер, докато станат на пюре. Останалата част от месото се нарязва на малки кубчета.
Смесват се наситнените пресен лук и салвия, счуканият пипер, сол на вкус, нарязаното месо, беконът и пюрираното месо, посолява се, разбърква се и сместа се оставя в хладилник за 20 минути.
Върху тестото в терина се слага половината от сместа с месо, върху нея плътно се подреждат яйцата, добавя се останалата смес, притиска се много добре и се заглажда.
Останалото тесто се разточва на кора с големината на терина и с дебелина 1 см и с помощта на много малък ринг се изрязват три дупки.
Кората се поставя върху пастета и се залепва за тестото по стените, чиито ръбове се намазани с разбито яйце.
От тестото, което остава, може да се оформят листенца за украса.
Намазва се с разбито яйце и се пече около 1 час и 20 минути в загрята на 180 градуса с вентилатор фурна, след което се охлажда много добре.
Желатинът се накисва в 50 мл от телешкия бульон, оставя се да набъбне и се загрява закратко в микровълнова фурна.
Смесва се с останалия бульон и се налива в отворите на терина.
Ястието се охлажда (най- добре за една нощ) и след това се нарязва.