Ризото с агнешко и джоджен

Ароматно ястие с дъх на пролет
Източник: Бон Апети
Дата: 08.06.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г ориз „Арборио“
300 г печено агнешко
2 стръка пресен чесън
1 връзка пресен лук
3 малки моркова
1/2 връзка джоджен
100 мл вермут
800 мл телешки бульон
50 г краве масло
30 мл зехтин
80 г сирене „Пармезан“
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Ризото с агнешко и джоджен
Лукът, чесънът и морковите се нарязват наситно и се запържват в зехтина.
2
Ризото с агнешко и джоджен 2
Добавя се оризът, разбърква се и се налива вермутът.
3
Ризото с агнешко и джоджен 3
Щом алкохолът се изпари, постепенно и при непрекъснато бъркане се сипва и бульонът.
4
Ризото с агнешко и джоджен 4
Дърпа се от огъня и се прибавя обезкостеното и нарязано наситно месо.
5
Ризото с агнешко и джоджен 5
Слагат се маслото, настърганият пармезан и наситненият джоджен, и се овкусява със сол и черен пипер.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

22.04.2014
Такива яденета съм ги нарекал \"Намерих в хладилника\" :-) Периодично импровизирам и \"почиствам\" хладилника.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


101 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: