Пататник

Перфектен за обяд или вечеря
Източник: Иво
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 24.07.2025

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г картофи
3 яйца
100 г сирене
1 малка глава лук
2 щипки джоджен
30 мл олио
50 г краве масло
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пататник
Настържете обелените и измити картофи на едро ренде. Хубаво ги отцедете.
2
Пататник 2
Към тях прибавете нарязания на ситно лук, яйцата, джоджена и натрошеното сирене.
3
Пататник 3
Овкусете със сол и черен пипер, и разбъркайте добре.
4
Пататник 4
В тиган със загрятото на умерен огън олио сложете картофената смес и плътно я разпределете по дъното на целия тиган.
5
Пататник 5
Щом долната страна стане със златиста коричка, обърнете пататника внимателно с чиния.
6
Пататник 6
Върнете в тигана, намажете горната страна с масло и изпечете до готовност.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: