Пай от свинско с царевична кора

Страхотна идея за семейното меню
Източник: Бон Апети
Дата: 21.02.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
700 г свинска плешка
2 консерви домати на кубчета (по 400 г)
2 скилидки чесън
1 малка глава лук
1 зелена чушка
2 ч. л. чили на прах
1 ч. л. смлян кимион
1 ч. л. сух риган
сол и черен пипер на вкус

за царевичната коричка:
100 мл прясно мляко
60 г сирене „Чедър“
50 г царевичен грис (инстантен качамак)
1 яйце
1 с. л. краве масло
1 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Пай от свинско с царевична кора
Лукът, чесънът и чушката се почистват и се нарязват наситно. Слагат се в тава, прибавят се доматите и подправките – риганът, чилито, кимионът, сол и черен пипер. Разбърква се.
2
Пай от свинско с царевична кора 2
Отгоре се поставя месото и се овкусява със сол и черен пипер. Пече се около 3 часа в загрята на 150 градуса фурна, с вентилатор.
3
Пай от свинско с царевична кора 3
След това месото се разкъсва с вилици и се разбърква.
4
Пай от свинско с царевична кора 4
Царевичният грис се вари в млякото и 150 мл вода – до готовност.
5
Пай от свинско с царевична кора 5
Дърпа се от огъня и се разбърква с настъргания чедър, яйцето, сол, бакпулвера и маслото.
6
Пай от свинско с царевична кора 6
Месото се покрива с получената смес.
7
Пай от свинско с царевична кора 7
Пече в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор до златисто – 10-15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: