Печени чушки в доматен сос

Дата: 23.11.2017
ТИТЛА: Помощник готвач
Печени чушки в доматен сос
 
Необходими продукти:
6 печени червени чушки
1 малка глава лук
1 морков
парче праз (около 10 см)
250 мл доматен сок
1/2 кубче зеленчуков бульон
1 с. л. брашно
1 шепа маслини
3 стръка магданоз
1 с. л. зехтин
 

Начин на приготвяне:
1
Морковът, лукът и празът се нарязват на ситно.
2
Чушките се нареждат в тава.
3
Доматеният сок се загрява и се оставя да ври около 10 минути. Добавят се ситно нарязаните зеленчуци и бульонът.
4
В отделен съд се сипва брашното и се наливат 50 мл вода. Разбърква се добре, за да не останат бучки.
5
Сместа се добавя към доматите и се бърка постоянно, като се внимава, да не загори.
6
Чушките се заливат с така приготвения сос, поръсват се с наситнения магданоз, нарязаните маслини и зехтина.


Съвет:
Вместо доматен сок може да използвате доматен сок с парченца домати от буркан.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Silviya Ivanova се регистрира в сайта.
Моника Димова се регистрира в сайта.
Бойка Ставрева се регистрира в сайта.
Виктория Генадиева-Димитрова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта