Салата от печени зеленчуци и овесени ядки

Дата: 24.11.2017
ТИТЛА: Помощник готвач
Салата от печени зеленчуци и овесени ядки
 
Необходими продукти:
100 г прясно зеле
1 морков
1 малка глава лук
1 кисела краставичка
1 стрък копър
1 стрък магданоз
1 шепа маслини
1 ч. л. сусам
2 с. л. овесени ядки
1 ч. л. зехтин
1 ч. л. лимонов сок
1 ч. л. соев сос
 

Начин на приготвяне:
1
Зеленчуците се нарязват на средно големи парчета. Копърът се наситнява. Всичко се запича в тиган без мазнина или на грил. Поставят се в подходяща чиния. Разбъркват се.
2
Овесените ядки също се запичат в тиган за около 5 минути, като се внимава, да не изгорят. Добавят се към салатата. Разбърква се.
3
Слагат се и маслините. Овкусява се със соевия сос, зехтина и лимоновия сок. Поръсва се със сусама и ситно нарязания магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Berkay Ibryamov се регистрира в сайта.
Steliana Stefanova коментира рецептата Гратен от праз
Sun Chaser сготви Миш-маш
Yana Blagoeva се регистрира в сайта.
nellyan коментира рецептата Крем супа с карфиол
svilcho84 се регистрира в сайта.
Иванела коментира рецептата Винен кебап с бял ориз
Рози коментира рецептата Шишчета със свинско и ананас
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта