Ризото с червено зеле

Бързо и апетитно
Източник: Бон Апети
Дата: 02.01.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г ориз „Арборио“
100 г синьо сирене
100 г краве масло
100 г орехи
1,2 л зеленчуков бульон
200 мл червено вино
1/2 глава червено зеле
1 червена ябълка
1 глава лук
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Ризото с червено зеле
Зелето се реже на много тънко. Сипва се в касерола, заедно с 30 г от маслото и сол на вкус. Готви се на слаб огън, под капак, докато омекне.
2
Ризото с червено зеле 2
Лукът се реже на ситно и се запържва в друг съд в 20 г от маслото.
3
Ризото с червено зеле 3
Добавя се оризът, разбърква се и след това се сипва зелето.
4
Ризото с червено зеле 4
Налива се виното.
5
Ризото с червено зеле 5
Щом алкохолът се изпари, малко по малко и при постоянно бъркане се налива от бульона.
6
Ризото с червено зеле 6
Около 5 минути преди оризът да е готов, се прибавя ябълката, обелена и нарязана на малки кубчета.
7
Ризото с червено зеле 7
Готовият ориз се дърпа от огъня и се разбърква добре със сиренето и останалото масло. Овкусява се със сол и черен пипер.
8
Ризото с червено зеле 8
Сервира се с натрошени орехи.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: