Марокански омлет

Дата: 01.01.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 яйца
40 г пресен джинджифил
2 скилидки чесън
1 глава лук
80 г краве масло
1 ч. л. кимион на зърна
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. куркума
сол и черен пипер на вкус
плоски питки и пресен кориандър за сервиране
 

Начин на приготвяне:
1
Марокански омлетКимионът се запича на сух тиган, за да пусне аромата си, след това се стрива грубо в хаванче.
2
Марокански омлет 2Джинджифилът се настъргва, лукът се реже наситно, а чесънът се накълцва.
3
Марокански омлет 3Яйцата се разбиват добре, овкусяват се със сол и черен пипер.
4
Марокански омлет 4В загрятото масло се запържват лукът, джинджифилът и чесънът, добавят се подправките – куркума, кимион и червен пипер.
5
Марокански омлет 5Прехвърлят се в съд тажин и се наливат яйцата. Разбърква се.
6
Марокански омлет 6Омлетът се пече без капак, на 200 градуса, с вентилатор, до готовност – 15 минути.
7
Марокански омлет 7Сервира се с плосък хляб и листенца кориандър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


zlatkaalichkova@abv.bg се регистрира в сайта.
Silviq Ilieva се регистрира в сайта.
Dolores Tancheva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Кекс с праскови и лавандула
Таня Атанасова коментира рецептата Торта „Прага“
Нели Дякова се регистрира в сайта.
yn7 се регистрира в сайта.
petya1812 се регистрира в сайта.
VanIa Doykova се регистрира в сайта.
Ina Abadjieva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта