Марокански омлет

Дата: 01.01.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 яйца
40 г пресен джинджифил
2 скилидки чесън
1 глава лук
80 г краве масло
1 ч. л. кимион на зърна
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. куркума
сол и черен пипер на вкус
плоски питки и пресен кориандър за сервиране
 

Начин на приготвяне:
1
Марокански омлетКимионът се запича на сух тиган, за да пусне аромата си, след това се стрива грубо в хаванче.
2
Марокански омлет 2Джинджифилът се настъргва, лукът се реже наситно, а чесънът се накълцва.
3
Марокански омлет 3Яйцата се разбиват добре, овкусяват се със сол и черен пипер.
4
Марокански омлет 4В загрятото масло се запържват лукът, джинджифилът и чесънът, добавят се подправките – куркума, кимион и червен пипер.
5
Марокански омлет 5Прехвърлят се в съд тажин и се наливат яйцата. Разбърква се.
6
Марокански омлет 6Омлетът се пече без капак, на 200 градуса, с вентилатор, до готовност – 15 минути.
7
Марокански омлет 7Сервира се с плосък хляб и листенца кориандър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта