Топла салата със спелта

Постна и засищаща
Източник: Бон Апети
Дата: 13.12.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100 г спелта
50 г сушени домати (в зехтин)
4 скилидки чесън
2 печени червени чушки
2 глави червен лук
1/2 глава резене
4 с. л. зехтин
2 с. л. червен винен оцет (по желание)
1 ч. л. ким
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Топла салата със спелта
Спелтата се накисва за 20 минути във вода и след това се сварява за 20–30 минути.
2
Топла салата със спелта 2
Чесънът се наситнява, лукът и резенето се нарязват на полумесеци, а чушките и сушените домати – на ивици.
3
Топла салата със спелта 3
Зехтинът се загрява и в него се запържват лукът, резенето и чесънът, така че да останат леко хрупкави. Отстраняват се от огъня.
4
Топла салата със спелта 4
Добавят се чушките, доматите и кимът, сипва се и отцедената спелта.
5
Топла салата със спелта 5
Салатата се овкусява със сол, черен пипер и оцет. Разбърква се и се поднася топла.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Радина се регистрира в сайта.
SVasileva коментира рецептата Обикновен черешов сладкиш
SVasileva се регистрира в сайта.
Svetla_Ch коментира рецептата Добруджанки
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: