Печено агнешко бутче

Апетитно основно в индийски стил
Източник: Бон Апети
Дата: 11.06.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 агнешки бут (около 2 кг)
100 г кисело мляко
30 г пресен джинджифил
2 скилидки чесън
1 с. л. олио
1 ч. л. кимион на зърна
1/2 ч. л. куркума
1/4 ч. л. канела
сол и черен пипер на вкус

за ориза:
400 г ориз „Басмати“
30 г краве масло
20 г стафиди
600 мл пилешки бульон
1 глава лук
2 дафинови листа
1 ч. л. куркума
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Печено агнешко бутче
Джинджифилът се обелва и се настъргва, чесънът се наситнява.
2
Печено агнешко бутче 2
Кимионът се запържва в олиото за кратко и се прехвърля в купа.
3
Печено агнешко бутче 3
Прибавят се киселото мляко, джинджифилът, чесънът, куркумата, канелата, сол и черен пипер на вкус.
4
Печено агнешко бутче 4
Месото се намазва с получената паста и се оставя да се маринова за една нощ. Покрива се с алуминиево фолио и се пече 2 часа върху скара, в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор. След това фолиото се отстранява и месото се допича за още 20–30 минути на 200 градуса с вентилатор. Изважда се от фурната и се оставя да почине 30 минути.
5
Печено агнешко бутче 5
Оризът се измива много добре няколко пъти. Оставя се да побелее.
6
Печено агнешко бутче 6
Лукът се наситнява и се запържва в маслото. Добавят се стафидите, куркумата, дафиновите листа и оризът и се запържват.
7
Печено агнешко бутче 7
Налива се бульонът и се посолява. Щом кипне, се готви 10 минути, под капак, на слаб огън. Дърпа се от огъня и се оставя още 5–10 минути.
8
Печено агнешко бутче 8
Месото се сервира с ориза.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


110 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: