Риба с цитрусов сос и каперси

Елегантно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 24.05.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г филе от бяла риба (хек)
40 г краве масло (студено)
150 мл бяло вино
30 мл зехтин
1 портокал
1 лимон
1 скилидка чесън
1 с. л. каперси
сол и пипер меланж на вкус

за гарнитурата:
8 стръка стеблена целина
1 краставица
1 връзка копър
60 мл зехтин
40 мл ябълков оцет
сол и черен пипер на вкус
семена нигела за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Риба с цитрусов сос и каперси
Рибата се подсушава и се овкусява със сол и пипер меланж.
2
Риба с цитрусов сос и каперси 2
Половината портокал и лимон се филетират, останалата част от плодовете се изстисква.
3
Риба с цитрусов сос и каперси 3
Зехтинът се загрява и в него се пуска цялата смачкана скилидка чесън. Когато мазнината се ароматизира, чесънът се изважда и рибата се пържи от двете страни.
4
Риба с цитрусов сос и каперси 4
Прибавят се каперсите, налива се виното и щом се изпари, се сипва и сокът от цитрусите, готви се докато се редуцира.
5
Риба с цитрусов сос и каперси 5
Съдът се дърпа от огъня, добавят се филетираните плодове и студеното масло, посолява се.
6
Риба с цитрусов сос и каперси 6
Краставицата се обелва и се почиства от семките, като семките са запазват. Целината също се обелва. Зеленчуците се нарязват на не много тънки парчета.
7
Риба с цитрусов сос и каперси 7
Сърцевината от краставиците се смила със зехтина, оцета и сол и черен пипер на вкус.Салатата се овкусява с дресинга и с наситнения копър.
8
Риба с цитрусов сос и каперси 8
Преди поднасяне се поръсва със семена нигела. Рибата се сервира със соса от тигана и салатата.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Янка

24.05.2024
Съпргът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto
1.
Изпрати
лично съобщение

30.06.2016
Много добър вкус! Аз сготвих рибата с маслини каламата вместо с каперси и се получи много добре.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: