Пиле пиката

Тънки филенца, оваляни в ароматно брашно, запържени и поднесени с апетитен сос
Източник: Бон Апети
Дата: 26.09.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г пилешко филе
2 скилидки чесън
1/2 ч. ч. пилешки бульон
1/2 ч. ч. бяло вино „Совиньон блан”
1 с. л. каперси
30 г краве масло
30 мл зехтин
1 лимон
сол и черен пипер на вкус

за овалване:
1/2 ч. ч. брашно
1 ч. л. пушен червен пипер
2 ч. л. сух магданоз
2 ч. л. сух риган
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пиле пиката

Пилешките гърди се изтъняват като се разрязват надве по дължина. В купа се смесват брашното, пушеният червения пипер, риганът, магданозът, сол и черен пипер.

 


2
Пиле пиката 2

Пилешките филета се овалват в ароматната смес. Изтупват се много добре от излишното брашно.

 


3
Пиле пиката 3

Пържат се в сгорещените масло и зехтин от всички страни, до златисто, и се изваждат.

 


4
Пиле пиката 4

В същия съд се запържват чесънът, нарязан наситно, и каперсите.

 


5
Пиле пиката 5

Деглазира се с виното, сипва се сокът от половината лимон, и щом течността изври леко, се налива пилешкият бульон.

 


6
Пиле пиката 6

Месото се връща в съда за готвене и ястието се оставя на котлона, докато сосът се уплътни леко. Останалият лимон се нарязва на тънки шайби и се добавя в готовото ястие.


Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

18.10.2023
По принцип не харесвам много пиле, но така сготвено става много хубаво. И децата го харесаха.
7.
Изпрати
лично съобщение

06.09.2023
Хареса се на цялото семейство!
6.
Изпрати
лично съобщение

20.11.2019
Не обичам бяло месо особено, но тук стана приятно сочно. Сместа за овалване ми излезе доста за това количество месо - по-малко бих направила друг път.
5.
Изпрати
лично съобщение

31.03.2019
Обикновенно пилешкото филе ми става сухо на тиган, но по тази рецепта стана много сочно и ароматно. Изпекох си и картофки с розмарин и чесън за гарнитура.
4.
Изпрати
лично съобщение

14.04.2014
Страхотна рецепта, а и доста бързо се приготвя.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: