Пиле якитори

Приготвено по рецепта, вдъхновена от азиатската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 15.02.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г пилешка пържола от бут (без кожа)
5 връзки пресен лук (само бялата част)
1 ч. л. тогараши (японска пикантна суха смес от подправки)
сол на вкус
олио за намазване

за соса:
60 мл соев сос
50 мл сладко оризово вино „Мирин“
1 скилидка чесън
2 ч. л. кафява захар


Начин на приготвяне:
1
Пиле якитори
В касерола се смесват соевият сос, оризовото вино, кафявата захар и накълцаният чесън. Кипва се и се оставя на умерен огън, докато леко се сгъсти.
2
Пиле якитори 2
Готовият сос се дърпа от огъня.
3
Пиле якитори 3
Месото се реже на кубчета, а лукът – на парчета с дължина 2–3 пръста. Нанизват се на шишове като се редуват.
4
Пиле якитори 4
Посоляват се леко, намазват се с олио и се готвят върху силно сгорещена оребрена плоча от двете страни до готовност.
5
Пиле якитори 5
Когато са почти готови, се мажат със соса.
6
Пиле якитори 6
Поднасят се с останалия сос, поръсени с подправка тогараши.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

14.07.2023
Соса е ужасно вкусен, тогарашито много люто:) В комбинация всичко е страхотно:)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: