Пилешка супа с картофи

Приятна на вкус и ароматна топла супа
Източник: Ивайло Хубенов
ТИТЛА: Чирак
Дата: 23.05.2015
Пилешка супа с картофи
 
Необходими продукти:
500 г пилешко месо
2 глави лук
200 г картофи
4 скилидки чесън
2 стръка целина
1 морков
1/2 връзка магданоз
100 г фиде
1 яйце
1 с. л. брашно
3 с. л. кисело мляко
20 г краве масло


Начин на приготвяне:
1
Пилешкото месо се залива с вода и се оставя да заври.
2
Лукът се обелва и се слага в бульона, без да се реже.
3
Прибавят се необелените скилидки чесън.
4
Картофите и морковът се обелват, нарязват се на ситни кубчета и се прибавят към бульона.
5
Добавят се целината и дръжките на магданоза.
6
Щом месото се свари, се изважда и се нарязва на малки парчета, след което се връща в тенджерата.
7
Когато картофите омекнат, се прибавя фидето и се изваждат главите лук.
8
Листата на целината и магданозът се нарязват наситно и се добавят в супата.
9
В отделна купа се смесват киселото мляко, яйцето, брашното и маслото, и се разбъркват добре.
10
Добавя се малко бульон и сместа се изсипва в супата. Овкусява се със сол и черен пипер, готви се още 7-8 минути и съдът се дърпа от огъня.


Съвет:
Супата се сервира гореща!
Подобни рецепти:
Коментари (2)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


144 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: