Зелена супа с тортелини

Със свеж пролетен цвят и вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 26.04.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г пресни тортелини с рикота
800 мл пилешки бульон
500 г почистен спанак
1 тиквичка
1 с. л. брашно
1 връзка пресен лук
1 връзка пресен чесън
1 връзка магданоз
1/2 връзка пресен джоджен
2 с. л. краве масло
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Зелена супа с тортелини
Лукът, чесънът, магданозът и джодженът се наситняват и се запържват в маслото.
2
Зелена супа с тортелини  2
Добавя се брашното и също се запържва за кратко.
3
Зелена супа с тортелини  3
Налива се бульонът и се вари около 10 минути.
4
Зелена супа с тортелини  4
Сипват се около 700 мл вода, слагат се нарязаната на кубчета тиквичка и тортелините и се оставят да омекнат.
5
Зелена супа с тортелини  5
Прибавя се нарязаният спанак, овкусява се със сол и черен пипер и супата се дърпа от огъня.
6
Зелена супа с тортелини  6
По желание се сервира с настърган пармезан.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


150 ДУШИ ОНЛАЙН
T. T. коментира рецептата Мус от тиква с орехово тофе
AniIvanova се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Френски багети
Николай се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: