Пилешки късчета

Гост: Искрен Пецов
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Пилешки късчета
 
Необходими продукти:
500 г пилешко филе
100 г уиски
4 чушки
3 моркова
1 краставица
1 яйце
буркан китайски (екзотични) гъби
соев сос
10 с. л. фъстъчено олио


Начин на приготвяне:
1
Пилешки късчета
Месото се нарязва на тънки ивички и се маринова за 2 часа в уискито. В уок (дълбок тиган) се сипват 3 с. л. олио и месото се пържи 3-4 минути на силен огън.
2
Пилешки късчета 2
Месото се изважда, в тигана се добавят 2 с. л. олио и в него за 3 минути се пържат нарязани на ивички чушки.
3
Пилешки късчета 3
По същия начин се пържат морковите (на лентички), след това краставицата, накрая за минута се запържват гъбите. От яйцето се пържи омлет, нарязва се на ивички и се поставя при зеленчуците. Ястието се подправя с босилек и соев сос. Сервира се с гарнитура от сварен ориз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: