Ягодов трайфъл

Ароматен плодов десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 30.04.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг ягоди
500 г сирене „Маскарпоне“
250 г захар
650 мл животинска сметана
500 мл прясно мляко
250 мл вино „Марсала“
200 г бишкоти „Савоярди“
1 пакетче ванилов пудинг (40 г)
1 есенция ванилия
2 с. л. какао
мента за украса


Начин на приготвяне:
1
Ягодов трайфъл
Пудингът и 150 г от захарта се разтварят в 100 мл мляко.
2
Ягодов трайфъл 2
Останалото млякото се кипва, към него се прибавя разтвореният пудинг и се готви при постоянно бъркане, докато кремът се сгъсти.
3
Ягодов трайфъл 3
Прехвърля се в купа и се охлажда, покрит с прозрачно фолио. След това се разбива и се смесва с маскарпонето.
4
Ягодов трайфъл 4
Сметаната се разбива с останалата захар и ваниловата есенция.
5
Ягодов трайфъл 5
Какаото се смесва с виното и 50 мл вода.
6
Ягодов трайфъл 6
Половината от ягодите се режат на кубчета, а останалите – на филийки.
7
Ягодов трайфъл 7
В голям стъклен съд се подреждат напоени във винената смес бишкоти, ванилов крем, кубчета ягоди и сметана.
8
Ягодов трайфъл 8
По стените на съда се прави „кръг“ от филийки ягоди.
9
Ягодов трайфъл 9
Отново се редят напоени бишкоти, крем, кубчета ягоди, сметана и се оформя втори „кръг“ от ягоди.
10
Ягодов трайфъл 10
Завършва се със сметана и филийки ягоди, по желание се гарнира с прясна мента. Оставя се да се охлади за поне 4 часа и се поднася.

Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

18.06.2018
Супер!
2.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2017
Стана страхотен този трайфъл.
1.
Изпрати
лично съобщение

28.07.2016
Надебелях заради вас ;) Поздрави на целия екип за прекраснто предаване!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


134 ДУШИ ОНЛАЙН
Emi Slavova се регистрира в сайта.
Liya се регистрира в сайта.
sisi_ml коментира рецептата Бърз тутманик без втасване
Йорданова се регистрира в сайта.
Константина Христова се регистрира в сайта.
Denitsa Petrova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: