Торта „Наполеон“ с домашни кори

Дата: 22.04.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за корите:
480 г брашно
250 г краве масло (студено)
200 г заквасена сметана
2 яйца
1 ванилия
1 с. л. бял винен оцет
1/2 ч. л. сода
1/2 ч. л. сол
за крема:
1,5 л прясно мляко
30 мл бренди
260 г захар
200 г краве масло (със стайна температура)
120 г брашно
6 жълтъка
1 ванилия
кората от 1 лимон
 

Начин на приготвяне:
1
Торта „Наполеон“ с домашни кори Маслото, сметаната и яйцата за корите се смилат в блендер.
2
Торта „Наполеон“ с домашни кори  2Към тях се слагат изгасената в оцета сода, солта и ванилията.
3
Торта „Наполеон“ с домашни кори  3Малко по малко се прибавя брашното и се замесва тесто, което не трябва да е лепкаво – ака има нужда се добавя още брашно.
4
Торта „Наполеон“ с домашни кори  4Оставя се в хладилник за 1 час.
5
Торта „Наполеон“ с домашни кори  5След това се разделя на 15 парчета.Всяко парче се разточва на тънка кръгла кора с диаметър 24 см, която се надупчва с вилица.
6
Торта „Наполеон“ с домашни кори  6Корите се пекат една по една за 2–3 минути, в тава с незалепващо покрите, в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор. Две от корите се препичат повече и се заделят за поръсване.
7
Торта „Наполеон“ с домашни кори  7100 мл от млякото за крема се смесват с жълтъците, ванилията и брашното.
8
Торта „Наполеон“ с домашни кори  8Останалото мляко се загрява със захарта.
9
Торта „Наполеон“ с домашни кори  9Сместа с жълтъците се сипва към млякото, и се готви при постоянно бъркане, докато се получи гъст крем.
10
Торта „Наполеон“ с домашни кори  10Оттегля се от котлона, слага се в купа, покрива се с прозрачно фолио и се охлажда. След това кремът се разбива с маслото, добавят се настърганата лимонова кора и брендито.
11
Торта „Наполеон“ с домашни кори  11Корите се подрежат една върху друга, като между тях се разпределя кремът, завършва се с крем. Тортата се оставя в хладилник за 6 часа.
12
Торта „Наполеон“ с домашни кори  12Тъмнокафявите кори се начупват и се смесват с 3 с. л. пудра захар.
13
Торта „Наполеон“ с домашни кори  13Преди да се поднесе, тортата се заравнява с назъбен нож и се поръсва с начупените кори.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

12.02.2017
Страхотна торта!!! Уникално вкусна, заслужава си времето!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
Дарко публикува рецептата Домашна паста
Zornica Atanasova коментира рецептата Супа с нахут и чоризо
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта