Торта „Наполеон“ с домашни кори

Сладко изкушение
Източник: Бон Апети
Дата: 11.11.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за корите:
480 г брашно
250 г краве масло (студено)
200 г заквасена сметана
2 яйца
1 ванилия
1 с. л. бял винен оцет
1/2 ч. л. сода
1/2 ч. л. сол

за крема:
1,5 л прясно мляко
30 мл бренди
260 г захар
200 г краве масло (със стайна температура)
120 г брашно
6 жълтъка
1 ванилия
кората от 1 лимон



Начин на приготвяне:
1
Торта „Наполеон“ с домашни кори
Маслото, сметаната и яйцата за корите се смилат в блендер.
2
Торта „Наполеон“ с домашни кори  2
Към тях се слагат изгасената в оцета сода, солта и ванилията.
3
Торта „Наполеон“ с домашни кори  3
Малко по малко се прибавя брашното и се замесва тесто, което не трябва да е лепкаво – ака има нужда се добавя още брашно.
4
Торта „Наполеон“ с домашни кори  4
Оставя се в хладилник за 1 час.
5
Торта „Наполеон“ с домашни кори  5
След това се разделя на 15 парчета.Всяко парче се разточва на тънка кръгла кора с диаметър 24 см, която се надупчва с вилица.
6
Торта „Наполеон“ с домашни кори  6
Корите се пекат една по една за 2–3 минути, в тава с незалепващо покрите, в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор. Две от корите се препичат повече и се заделят за поръсване.
7
Торта „Наполеон“ с домашни кори  7
100 мл от млякото за крема се смесват с жълтъците, ванилията и брашното.
8
Торта „Наполеон“ с домашни кори  8
Останалото мляко се загрява със захарта.
9
Торта „Наполеон“ с домашни кори  9
Сместа с жълтъците се сипва към млякото, и се готви при постоянно бъркане, докато се получи гъст крем.
10
Торта „Наполеон“ с домашни кори  10
Оттегля се от котлона, слага се в купа, покрива се с прозрачно фолио и се охлажда. След това кремът се разбива с маслото, добавят се настърганата лимонова кора и брендито.
11
Торта „Наполеон“ с домашни кори  11
Корите се подрежат една върху друга, като между тях се разпределя кремът, завършва се с крем. Тортата се оставя в хладилник за 6 часа.
12
Торта „Наполеон“ с домашни кори  12
Тъмнокафявите кори се начупват и се смесват с 3 с. л. пудра захар.
13
Торта „Наполеон“ с домашни кори  13
Преди да се поднесе, тортата се заравнява с назъбен нож и се поръсва с начупените кори.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

15.02.2021
Страхотна торта:).
1.
Изпрати
лично съобщение

12.02.2017
Страхотна торта!!! Уникално вкусна, заслужава си времето!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


137 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: