Пилешки кюфтета с нудли от елда (соба)

Красива екзотика
Източник: Бон Апети
Дата: 03.04.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 стръка пресен лук
2 скилидки чесън
20 г пресен джинджифил
200 мл пилешки бульон
1 с. л. соев сос
400 г соба (нудли от елда)
2 с. л. сусамово олио
1 с. л. слънчогледово олио

за кюфтетата:
500 г пилешка пържола от бут без кожа
2 скилидки чесън
30 г пресен джинджифил
1 връзка пресен лук
1 филия хляб
1 яйце
1 ч. л. сос „Шрирача“
1 с. л. сусамово олио
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешки кюфтета с нудли от елда (соба)
Лукът, джинджифилът и чесънът за кюфтетата се наситняват.
2
Пилешки кюфтета с нудли от елда (соба) 2
Хлябът се смила в блендер.
3
Пилешки кюфтета с нудли от елда (соба) 3
Пилешкото се смила на кайма и се смесва с наситнените зеленчуци, хлебните трохи, соса „Шрирача“, сол и черен пипер, яйцето и сусамовото олио.
4
Пилешки кюфтета с нудли от елда (соба) 4
Омесва се добре и от сместа се оформят 24 малки кюфтета. Подреждат се в тава с незалепващо покритие и се пекат 15–20 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.
5
Пилешки кюфтета с нудли от елда (соба) 5
Собата се сварява според указанията на опаковката.
6
Пилешки кюфтета с нудли от елда (соба) 6
Отцежда се и се залива със сусамовото олио.
7
Пилешки кюфтета с нудли от елда (соба) 7
Чесънът и джинджифилът се наситняват и се запържват в олиото за кратко.
8
Пилешки кюфтета с нудли от елда (соба) 8
Налива се бульонът. Овкусява се със соевия сос и се налива 1 черпак от водата от варенето на нудлите.
9
Пилешки кюфтета с нудли от елда (соба) 9
Нудлите се сервират с кюфтетата, като се сипва малко от бульона и се поръсва с наситнен лук.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


T. T. коментира рецептата Мус от тиква с орехово тофе
AniIvanova се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Френски багети
Николай се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: