Пирожки

Поднасяте със сладко, сирене, мед и различни дипове
Източник: Бон Апети
Дата: 03.03.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г брашно
2 яйца
400 г кисело мляко
200 г краве сирене
1 с. л. сода бикарбонат
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
1–2 с. л. оцет
олио за пържене на маслена баня


Начин на приготвяне:
1
Пирожки

Содата се гаси в киселото мляко.

 


2
Пирожки 2

Сиренето се натрошава и се слага в купа. Към него се добавят яйцата, захарта, солта, оцета и киселото мляко със содата. Разбива се с миксер.

 

 


3
Пирожки 3

Брашното се пресява в купата към сместа и отново се разбива.

 


4
Пирожки 4

Когато стане трудно за бъркане се прехвърля върху набрашнен плот и се меси.  Трябва да се получи меко тесто. Оформя се дебел фитил, който се нарязва на парчета.

 


5
Пирожки 5

От тях се оформят пурички, които се оставят да починат за 30 минути покрити с кърпа.

 


6
Пирожки 6

После се пържат в сгорещено олио, до кафяв цвят. Изваждат се върху кухненска хартия, да се отцедат. Могат да се поднесат със сладко, сирене, лютеница, мед, различни дипове.


Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2017
Станаха супер но другият път ще ги снимам, че ги изядоха преди да успея :)
6.
Изпрати
лично съобщение

13.06.2014
:)
5.
Изпрати
лично съобщение

04.02.2014
превъзходни са
4.
Изпрати
лично съобщение

11.01.2014
Много хубави станаха!!!
3.
Изпрати
лично съобщение

03.11.2013
ммм вкуснооо
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


141 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: