Пица с моцарела и сушени домати

Класика по италиански
Източник: Бон Апети
Дата: 20.02.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 скилидки чесън
50 мл зехтин
250 г сирене „Моцарела”
100 г мариновани сушени домати
1 връзка босилек
4 яйца
100 г сирене „Пармезан”
2 с. л. тъмен балсамов оцет

за тестото:
500 г брашно тип 00
2 ч. л. суха мая
1 ч. л. захар
2 ч. л. сол
250 мл вода
50 мл зехтин


Начин на приготвяне:
1
Пица с моцарела и сушени домати
Сухата мая и захарта се разтварят в 50 мл затоплена вода. Оставя се да шупне. Брашното се смесва със солта, прави се кладенче и се наливат 200 мл вода, шупналата мая и зехтинът.
2
Пица с моцарела и сушени домати 2
Замесва се гладко тесто, което се оставя да втаса за около 30 минути.
3
Пица с моцарела и сушени домати 3
Оформят се 4 топки и отново се оставят да втасат за около 30 минути. Фурната се загрява на 250 градуса, а в нея се поставя тава за пече, за да се нагорещи.
4
Пица с моцарела и сушени домати 4
Чесънът се пасира със зехтина. Моцарелата и пармезанът се настъргват, а доматите се режат на ивички.
5
Пица с моцарела и сушени домати 5
Една топка тесто се разточва като блат за пица. Поставя се върху обърната тава с хартия за печене отгоре (за да се пусне после по-лесно в тавата във фурната).
6
Пица с моцарела и сушени домати 6
Маже се с чесновия зехтин, поръсва се с моцарелата, в средата се чуква едно яйце, а отстрани се разпределят доматите. Накрая се поръсва с пармезан и се слага в загрятата тава във фурната. Пече се до готовност – около 7–10 минути. Така се приготвят и останалите пици.
7
Пица с моцарела и сушени домати 7
Готовите пици се гарнират с накъсан босилек и няколко капки балсамов оцет.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

13.12.2015
С малки изменения.Направих пиците с готово тесто и вместо пармезан поръсих с кашкавал.Не обичам чесън и ми дойде малко в повече,но като цяло станаха вкусни.
1.
Изпрати
лично съобщение

08.03.2014
добро
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: