Пица с пресни домати и домашен кашкавал

ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 03.10.2017
Пица с пресни домати и домашен кашкавал
 
Необходими продукти:
800 г готово тесто за пица
2 средно големи домата
1 малка краставица
1 червена чушка
1 средно голям морков
100 г телешки колбас
50 г домашен кашкавал
50 г краве сирене
1 шепа дребни маслини
3 с. л. брашно
1/2 ч. л. универсална зеленчукова подправка
2 с. л. олио
10 г риган


Начин на приготвяне:
1
Чушката се почиства от дръжката и семките и се нарязва на шайби. Колбасът, краставицата, морковът и единият домат се нарязват на слайсове. Сиренето и кашкавалът се нарязват на кубчета.


2
Вторият домат се обелва и сокът му се изцежда. Добавят се 1 с. л. брашно и универсалната зеленчукова подправка. Разбърква се.

3
Тестото се разстила в подходяща тава, която предварително е намазана с олиото и е поръсена с 2 с. л. брашно.
4
Върху тестото се разпределят колбасът, зеленчуците, сиренето, кашкавалът и нарязаните маслини (предварително почистени от костилките).
5
Добавя се доматената смес, като с количеството от нея, което се разтече в тавата и се смеси с олиото и брашното, се намазват краищата на пицата.

6
Пече се 30 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна. Готовата пица се поръсва с ригана.



Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


129 ДУШИ ОНЛАЙН
Бон Апети коментира рецептата Фокача „Градина“
Dragneva се регистрира в сайта.
Карамел коментира рецептата Фокача „Градина“
Бон Апети коментира рецептата Постни копривени ньоки
Бон Апети коментира рецептата Яхния от зелен фасул
Бон Апети коментира рецептата Морковена супа
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: