Полска торта с лешници и бадеми

Приготвена без брашно
Източник: Бон Апети
Дата: 02.06.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
10 яйца
450 г пудра захар
250 г белени бадеми
250 г лешници
100 г черен шоколад (85%)
100 г конфитюр от кайсии
50 г чаени бисквити
50 г краве масло
10 г бурбонска ванилова захар
1 ч. л. какао
сокът от 1/2 лимон

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Полска торта с лешници и бадеми
Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват с 250 г пудра захар на бял, пухкав крем.
2
Полска торта с лешници и бадеми 2
Добавят се смлените лешници, какаото и ваниловата захар.
3
Полска торта с лешници и бадеми 3
Сместа се изсипва във форма за торта с диаметър 22 см, застлана с пергаментова хартия.
4
Полска торта с лешници и бадеми 4
Белтъците се разбиват на сняг с останалите 200 г пудра захар, така че да се получат върхове.
5
Полска торта с лешници и бадеми 5
Добавят се лимоновият сок, смлените бадеми и натрошените бисквити.
6
Полска торта с лешници и бадеми 6
Сместа се изсипва във формата, върху жълтъчената смес.
7
Полска торта с лешници и бадеми 7
Тортата се пече около 50–60 минути в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор. Проверява се, дали е изпечена с клечка за зъби. Охлажда се.
8
Полска торта с лешници и бадеми 8
Кайсиевият конфитюр се загрява и с него се намазва тортата.
9
Полска торта с лешници и бадеми 9
Шоколадът и маслото се разтопяват на водна баня и с тях се залива тортата. Охлажда се.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

12.06.2023
Не ми харесва особено - вкусът е малко странен. Сигурно не е моя. Горният блат взе надмощия над долния, който по време на печенето излезе от тавата като лава. Това, разбира се не променя вкуса...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: