Поширана в зелен чай риба

Екзотично предложение
Източник: Бон Апети
Дата: 16.05.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г филе от сьомга (без кожа)
4 ч. л. зелен чай
50 г пресен джинджифил
1/2 глава лук
2 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Поширана в зелен чай риба
Чаят се поставя в дълбока цедка и се запарва в 1 л гореща вода за около 5 минути, след което се изважда.
2
Поширана в зелен чай риба 2
В съда се прибавят нарязаните наедро лук, джинджифил и чесън, и се овкусява със сол и черен пипер. Течността се загрява, докато кипне и котлонът се изключва.
3
Поширана в зелен чай риба 3
Рибата се нарязва на еднакви парчета. Слага се в течността и се пошира за около 5 минути.
4
Поширана в зелен чай риба 4
След това се изважда и по желание се полива със зехтин и се поръсва с настъргана кора от лайм.

5
Поширана в зелен чай риба 5
Поднася се с лучена гремолата и с гарнитура от ориз със спанак и царевица.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

19.07.2016
Получи се и с филе от риба треска.
2.
Изпрати
лично съобщение

26.05.2016
Да, Йоана, може да се използва филе от бяла риба.
1.
Изпрати
лично съобщение

12.05.2016
Може ли да се приготви с филе от друга риба?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: