Пролетна наслада

Източник: Alexandra Shtereva
ТИТЛА: Чирак
Дата: 20.04.2018
Пролетна наслада
Пролетна наслада
 
Необходими продукти:
10 листа маруля
15 листа бейби спанак
праз лук (по желание)
7-8 резенчета луканка
олио
балсамов оцет
1/2 филийка препечен хляб

за дресинга:
3 с. л. кисело мляко
2 листа бейби спанак
1 скилидка чесън



Начин на приготвяне:
1
Марулята и спанакът се измиват добре и се нарязват на ленти.
2
Добавя се нарязаният праз. Салатата се намачква и се овкусява с олио, балсамов оцет и сол.
3
Препечената филийка се нарязва на кубчета.
4
Дресингът се приготвя, като киселото мляко се разбърква със счукания в хаванче чесън и наситнения спанак.

5
Луканката се нарязва на парченца.
6
В подходяща чиния се слагат нарязаните на ленти марули и спанак, залива се с дресинга, поръсва се с домашните крутони и парченца луканка.


Съвет:
Препоръчително е, салатата да се сервира веднага.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: