Пуешки бутчета със сос от черна леща и ароматни семена

ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 03.10.2013
Пуешки бутчета със сос от черна леща и ароматни семена
 
Необходими продукти:
2 пуешки бутчета
2 глави лук шалот
50 г черна леща
1 с. л. смена от синап
1 ч. л. семена от кориандър
1 ч. л. чимен
5-6 скилидки чесън
350 мл пилешки бульон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Като начало е хубаво да кажа, че преди да се отстранят люспите, лещата е черна - после става бяла и така можете да я откриете в индийските хранителни магазини! Има прекрасен аромат на ядки и е много подходяща за ароматизиране и уплътняване на сосове и яхнии. Да не забравя - изключително хранителна и полезна!
2
Първо се запечатват бутчетата на тиган с малко масло. Прехвърлят се в глинен съд за печене. След това се добавя още масло в тигана и в него до карамелизиране се запържва лукът.

3
Добавя се измитата леща, леко счуканите семена от кориандър и синап, както и чименът. Пържи се за много кратко, а след това се слагат счуканите с плоската част на ножа скилидки чесън.




4
След 1-2 минути се сипва пилешкият бульон и след като заври се изсипва при бутчетата. Похлупва се съдът и се поставя във фурната. Постепенно се загрява до 300 градуса и се пече 30 минути.

5
След това бутчететата се обръщат и градусите се намаляват на 150 за още един час, като през 15 минути се полива със соса. Може да се поръси със ситно нарязан магданоз за свежест.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: