Пуешки гърди „Салтимбока“

Бърза идея за вкусен обяд
Източник: Бон Апети
Дата: 30.11.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г пуешки гърди
200 г пушен бекон
200 мл бяло вино
100 мл животинска сметана
12 листенца салвия
1/2 глава лук
2 скилидки чесън
зехтин за пържене
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пуешки гърди „Салтимбока“
Пуешките гърди се режат натънко и се овкусяват със сол и черен пипер.

2
Пуешки гърди „Салтимбока“  2
Върху всяко парче се слага лента бекон, листенце салвия и се фиксират с клечки за зъби.

3
Пуешки гърди „Салтимбока“  3
Запържват се от всяка страна, до златисто, в сгорещен зехтин и се изваждат.
4
Пуешки гърди „Салтимбока“  4
В същия съд се добавят наситнените лук и чесън. Щом се запържат, се налива виното.
5
Пуешки гърди „Салтимбока“  5
Когато алкохолът се изпари, се сипва и сметаната. Готви се до сгъстяване.
6
Пуешки гърди „Салтимбока“  6
Пуешкото се поднася със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.11.2017
Страхотна рецепта! Бърза, лесна и вкусна! А месото става толкова сочно, че не можеш да познаеш, че е пуешко. Не успях да открия прясна салвия, но и без нея резултатът е много вкусен.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


148 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: