Риба със зеленчуци и доматен сос

Лека, здравословна, сгряваща и засищаща
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 17.12.2016
Риба със зеленчуци и доматен сос
Риба със зеленчуци и доматен сос
 
Необходими продукти:
500 г филе от сьомгова пъстърва (или от друга риба по из
400 г домати (от консерва)
1 малка тиквичка
3 моркова
1 голям буркан грах (отцеден)
1 зелена чушка
1 червена чушка
1 глава лук
3-4 скилидки чесън
1 ч. ч. бяло вино
4 стръка розмарин
1 щипка захар
1 лимон
1 ч. л. горчица с мед
50 мл зехтин
балсамов оцет
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
По кожата на рибните филета се правят 2-3 прореза, в които се слагат резени лимон. Овкусява се със сол и черен пипер.
2
Лукът и 1 морков се нарязват наситно и се запържват в малко зехтин.
3
След като омекнат, се добавя наситненият чесън, налива се 2/3 от виното, слагат се филетата риба и се готви, докато виното се изпари.
4
Сипва се доматеното пюре. Подправя се със сол, черен пипер, захарта и розмарина, и се готви още 5 минути. Получената смес се изсипва в тавичка.
5
Останалите зеленчуци (без граха) се нарязват според предпочитанията (желателно е, да бъдат с приблизително еднаква големина) и се овкусяват със сол, черен пипер, балсамов оцет и горчицата.
6
След това се гриловат съвсем леко в малко зехтин на тиган и се добавят в тавата при рибата.
7
Сипва се грахът. Наливат се останалото вино и изцеденият лимонов сок от останалия лимон.
8
Съдът се покрива с алуминиево фолио и ястието се пече 20 минути в умерено загрята фурна. След това фолиото се отстранява и се допича за още 5 минути.


Съвет:
Добре е, зеленчуците да бъдат подготвени предварително (измити, нарязани и овкусени), за да може след като направите рибата с доматения сос, веднага да ги гриловате.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


137 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: