Ризото със зеленчуци

Свежо и апетитно
Източник: svetla
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 17.07.2023
Ризото със зеленчуци
 
Необходими продукти:
250 г ориз „Арборио“
2 зелена тиквичка
2 домата
1 скилидка чесън
1/2 глава лук
200 г замразен грах
800 мл зеленчуков бульон
150 мл бяло вино
60 мл зехтин
2 стръка риган
сол и черен пипер на вкус
60 г краве масло

за гарниране:
80 г сирене "Пармезан" или „Грана падано“
1/4 връзка копър


Начин на приготвяне:
1
Лукът и чесънът се наситняват. Тиквичките се измиват добре и се нарязват на тънки шайби. Доматите се почистват от семките и се нарязват. Грахът се размразява и измива.
2
Лукът и чесънът се запържват в зехтина, докато омекнат, без да се карамелизират.
3
Добавя се оризът и се запържва за кратко. Налива се виното, разбърква се и щом алкохолът се изпари, се слага наситненият риган.
4
Малко по малко и при непрекъснато бъркане се налива половината от бульона. Готви се, докато оризът поеме течността.
5
Оризът се смесва с тиквичките и граха. Разбърква се за около 1 минута и се добавят доматите. Продължава да се готви малко по малко и при непрекъснато бъркане с останалия бульон, докато стане кремообразен. Овкусява се със сол и черен пипер.
6
Накрая се добавя маслото и се разбърква.
7
Поднася се по желание поръсен с настърганото сирене и копър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


163 ДУШИ ОНЛАЙН
vitorio78 се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Венециански бисквити
Даниела Стоянова се регистрира в сайта.
Ирина се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: