Родопски катък

Източник: Jane Mare
ТИТЛА: Чирак
Дата: 11.04.2014
Родопски катък
 
Необходими продукти:
600 г натрошено сирене или извара
200 г кисело мляко
40 г масло
черен пипер и кимион на вкус
2 главички пресен лук
1 печена червена или зелена чушка (по желание)
3-4 стръка магданоз или целина
1 с. л. олио
червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Сиренето и киселото мляко се разбъркват в купа.
2
Пресният лук, магданозът и кервизът се нарязват наситно.
3
Печената чушка се накъсва по дължина - с дебелина на кибритена клечка.
4
Запържваме маслото с една супена лъжица олио. Отстраняваме от огъня и прибавяме червения пипер.
5
Заливаме готовата смес.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2014
Катъкът става по-вкусен ако млякото предварително се изцеди.
1.
Изпрати
лично съобщение

02.05.2014
Чудесно мезе, а може да се ползва и като лека вечеря.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: