Севиче от скариди
Лора и Стоян
400 г сурови скариди 200 г краве сирене 1 глава лук 3 скилидки чесън 400 г домати на кубчета от консерва 1 ч. л. риган 1 връзка магданоз 6 с. л. зехтин 30 мл узо 1/4 връзка пресен босилек 1 щипка захар сол и черен пипер на вкус |
6. |
Изпрати
лично съобщение |
25.01.2016 Красимир, в случая съдът за готвене дава името и на ястията, приготвени в него (аналогично например на „гювеч”), а именно: саганаки е наименованието на съд за готвене - малко тиганче с две дръжки (като уши). Думата идва от турски - „сахан” (меден тиган). Гърците наричат „саганаки” различни видове предястия, сготвени в такъв тиган - например запържен кашкавал (понякога овалян само в брашно), пържено или панирано сирене, а също и запечени скариди или миди с доматен сос.
|
5. |
Изпрати
лично съобщение |
25.01.2016 Здравейте, моля кажете ми какво означава саганаки и каква е историята на тази дума...саганаки със скариди
|
4. |
Изпрати
лично съобщение |
02.03.2015 Получи се вкусно,но някак си скаридите не ми харесват когато са така сварени.Предпочитам ги на тиган.А лично мое мнение,че саганаки с миди е много по-добре.
|
3. |
Изпрати
лично съобщение |
02.06.2014 Прекрасно, бързо, питателно и здравословно ястие!
|
2. |
Изпрати
лично съобщение |
26.05.2014 Правил съм тази рецепта на о.Тасос , но с бланширани скариди. Става и с тях , доста вкусно.
|
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...
Есента е тук! Нека се насладим на нейните вкусове и аромати заедно с Лора и...
Kaufland България представи първата си национална собствена линия продукти „Брей!“ от изцяло български производители На пазара...
5 причини Kikkoman да е част от кампанията #ВкусноВкъщи 1. #ОстаниВкъщи Разбира се, че на първо...
В дните, в които трябва да сме отговорни и да останем вкъщи, Лора и Стоян...