Севиче от скариди
Лора и Стоян
6. |
Изпрати
лично съобщение |
25.01.2016 Красимир, в случая съдът за готвене дава името и на ястията, приготвени в него (аналогично например на „гювеч”), а именно: саганаки е наименованието на съд за готвене - малко тиганче с две дръжки (като уши). Думата идва от турски - „сахан” (меден тиган). Гърците наричат „саганаки” различни видове предястия, сготвени в такъв тиган - например запържен кашкавал (понякога овалян само в брашно), пържено или панирано сирене, а също и запечени скариди или миди с доматен сос.
|
5. |
Изпрати
лично съобщение |
25.01.2016 Здравейте, моля кажете ми какво означава саганаки и каква е историята на тази дума...саганаки със скариди
|
4. |
Изпрати
лично съобщение |
02.03.2015 Получи се вкусно,но някак си скаридите не ми харесват когато са така сварени.Предпочитам ги на тиган.А лично мое мнение,че саганаки с миди е много по-добре.
|
3. |
Изпрати
лично съобщение |
02.06.2014 Прекрасно, бързо, питателно и здравословно ястие!
|
2. |
Изпрати
лично съобщение |
26.05.2014 Правил съм тази рецепта на о.Тасос , но с бланширани скариди. Става и с тях , доста вкусно.
|
Великден наближава, а заедно с празника се появява и онзи изконен въпрос, който „забавлява“ всяка...
Световното първенство в Катар може и вече да е в историята, но футболните страсти и...
Започнахте ли с планирането на празничната трапеза? Вече можем да сме ви от помощ, не само с...
Знаем, че двама от представителите на голямото и задружно семейство Бекъм, проявяват нескрит интерес към...
Следим темата за навлизането на роботите в живота ни с нескрито любопитство. И докато се...