Булгур с леща върху лозови листа

Ефектно поднесена гарнитура, подходяща и за салата, и за предястие
Източник: Бон Апети
Дата: 11.08.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г фин булгур
200 г зелена леща
1 глава червен лук
1 връзка копър
1 връзка магданоз
4 стръка босилек
50 г орехи
200 г чери домати
2 зелени чушки
1 ч. л. сух джоджен (или мента)
100 мл зехтин
сокът от 1 лимон
лозови листа за сервиране
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Булгур с леща върху лозови листа
Лещата се сварява и се охлажда.
2
Булгур с леща върху лозови листа 2
Булгурът се залива с около 250 мл гореща вода.
3
Булгур с леща върху лозови листа 3
Оставя се да абсорбира течността, покрит с фолио за свежо съхранение, след което се разбърква.
4
Булгур с леща върху лозови листа 4
Лукът, копърът, магданозът, босилекът и орехите се наситняват, а чери доматите се режат надве.
5
Булгур с леща върху лозови листа 5
Чушките се почистват и се режат на кубчета.
6
Булгур с леща върху лозови листа 6
Булгурът се смесва със зеленчуците, пресните подправки, джоджена, орехите и лещата, овкусява се със зехтина, сол на вкус и лимоновия сок, разбърква се и се прибира в хладилник за 30 минути.
7
Булгур с леща върху лозови листа 7
Поднася се върху лозови листа.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

11.08.2014
Ползвах готова леща и готов булгур от буркан. Получи се, а и спестих време. Добавих и препечена люта чушка за закачка.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


168 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: