Рула от пъстърва

Поднесени с апетитна гарнитура и вкусен сос
Източник: Бон Апети
Дата: 29.04.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 пъстърви
сол и черен пипер на вкус
1–2 стръка мента
брашно за овалване
1 с. л. краве масло
1 с. л. зехтин
50 мл бяло вино
1 с. л. мед
1 с. л. сок от лимон
1 с. л. соев сос

за гарнитура:
400 г грах
2 с. л. краве масло
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Рула от пъстърва
Рибата се филетира и кожата се отстранява.
2
Рула от пъстърва 2
С костите, главите и опашките се приготвя бульон.
3
Рула от пъстърва 3
Рибните филета се почистват от костиците.
4
Рула от пъстърва 4
Овкусяват се със сол и черен пипер и върху всяко се поставят по две листенца мента.
5
Рула от пъстърва 5
Завиват се на рула и се захващат с клечки за зъби.
6
Рула от пъстърва 6
Овалват се в брашно, запържват се в маслото и зехтина и се изваждат.
7
Рула от пъстърва 7
В същия съд се налива виното и щом алкохолът се изпари, през цедка се добавя един черпак от бульона. Останалият бульон се замразява.
8
Рула от пъстърва 8
Сипват се медът, лимоновият сок и соевият сос и се оставя на умерен огън, докато се сгъсти.
9
Рула от пъстърва 9
Грахът се задушава за 5 минути с маслото и около 100 мл вода под капак и се овкусява със сол и черен пипер.

10
Рула от пъстърва 10
Рибата се сервира със соса и гарнитурата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


170 ДУШИ ОНЛАЙН
T. T. коментира рецептата Мус от тиква с орехово тофе
AniIvanova се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Френски багети
Николай се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: