Салата „Ница“ с пресни картофи

Богата и пищна салата от Лазурния бряг
Източник: Бон Апети
Дата: 21.04.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г пресни дребни картофи
100 г пресен зелен фасул
160 г риба тон (от консерва)
100 г чери домати
1 зелена салата
10 черни маслини
10 г каперси
2 сварени яйца
4 филета аншоа
2 с. л. зехтин

за дресинга:
1 скилидка чесън
1 ч. л. дижонска горчица
2 с. л. бял винен оцет
100 мл зехтин
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата „Ница“ с пресни картофи
Картофите се режат надве и се готвят на пара. Сипват се в купа и се заливат със зехтина.
2
Салата „Ница“ с пресни картофи 2
Фасулът се реже надве по дължина, сварява се в подсолена вода и се шокира в леденостудена.
3
Салата „Ница“ с пресни картофи 3
Доматите се разполовяват. Салатата се накъсва.
4
Салата „Ница“ с пресни картофи 4
Яйцата се режат на четвъртинки.
5
Салата „Ница“ с пресни картофи 5
Дресингът се приготвя като чесънът се стрива на паста, смесва се с горчицата, оцета и зехтина и се овкусява със сол.
6
Салата „Ница“ с пресни картофи 6
В чинии се слага като канапе салата, след това – картофи, домати, фасул, риба тон, маслини и каперси. Залива се с дресинга и се гарнира с аншоа и яйца.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: